#MapaUltres. Recordem què han fet: fem fora els ultres dels ajuntaments

Als Països Catalans, i especialment a Catalunya, l’extrema dreta ha aconseguit quelcom que no ha aconseguit a la resta de l’Estat espanyol: assolir una representació institucional considerable. Com a d’altres països europeus. Però mentre que en molts països de l’entorn diverses formacions ultres han irromput en parlaments estatals o a l’eurocambra, als Països Catalans el municipal ha estat l’àmbit on el populisme xenòfob ha pogut posar un peu a les institucions.

PxC va esdevenir una força d’abast català el 2011, quan va passar de tenir 17 regidors en tres zones molt delimitades (Osona, el Vendrell i Cervera) a tenir-ne gairebé una setantena a municipis de diverses comarques, i especialment en grans ciutats metropolitanes com l’Hospitalet, la segona ciutat més poblada de Catalunya; Santa Coloma; Sant Adrià; o Sant Boi. Tot i que amb una implantació molt menor, España2000, al País Valencià, és la segona formació ultradretana de l’Estat espanyol més implantada a les institucions, amb quatre regidors a Onda, Silla i Duesaigües (i un a Alcalá de Henares). Als consistoris i als consells comarcals, aquestes formacions han pogut obtenir recursos i altaveus per difondre el seu discurs.

Aquest 24 de maig, aquestes i d’altres candidatures, com DN, grups falangistes o la Coalición Nacional, tornaran a intentar a entrar als consistoris dels Països Catalans. Per això és important saber qui es presenta a on, per poder-los respondre. Aquesta és la informació que recopila el primer dels mapes que recull aquest post. I també és important saber què han fet allà on ja han tingut representació en aquests darrers quatre anys: baralles, insults, populisme xenòfob, i inclús agressions, denúncies i condemnes és el principal llegat dels grups municipals de PxC arreu del territori. Aquesta és la informació que recull el segon dels mapes. Recopilar i recordar aquest dubtós llegat és el millor argument per fer-los fora dels ajuntaments.

Hi ha un comentari

  1. Polinyà del Vallès. Es presenta en Luis Albanell Buxó de cap de llista al PP, una persona que el 1996 es presentava a eleccions per la Falange. Això no és extrema dreta???

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s