La culpa és del retallador xenòfob Gallego, no dels (nous) pratencs

[Una altra resposta crítica a l’article de Gallego que podeu llegir és la de Ferran Castellarnau, que al seu bloc ha escrit el post ‘Racisme a la revista del Prat‘]

¿Sabes que hay más gente que se marcha que que viene?
Inventan rumores, les conviene.
No viene en patera el que roba, vecina,
quien roba el trabajo viaja en limusina.

(Infants de Sabadell)

Gallego

És de sobres conegut que els municipis – i els serveis bàsics que presten, com les escoles bressol, la gestió de residus o els ajuts a les entitats culturals – són un dels principals afectats per les retallades que ha imposat des del 2012 el govern de Mariano Rajoy. Un govern especialment enemic del món municipal: la LRSAL, la llei de reforma de les administracions locals impulsada pel PP, ha comportat greus retallades en els serveis que poden prestar aquestes administracions. Un pratenc té una especial responsabilitat en tot això: el portaveu municipal del PP, Antonio Gallego, no és un diputat qualsevol a Madrid. És portaveu de Pressupostos dels conservadors. Gràcies a aquest càrrec es pot embutxacar 1.046,48 dels 5.684,21 euros als quals té dret al mes, que es complementen amb el sou base, 2.813,87 euros mensuals, i la indemnització per viure fora de Madrid, 1.823,86 euros. I com a portaveu de Pressupostos del PP, Gallego ha estat ponent en totes les lleis de pressupostos generals de l’Estat que ha tramitat la cambra aquesta legislatura: la del 2012, la del 2013, la del 2014, i la de l’any vinent, el 2015. No acaba aquí la responsabilitat directa de Gallego en les retallades: el diputat de dretes ha estat també ponent de la llei d’estabilitat pressupostària, aquella norma impulsada pel govern del PP per prioritzar el pagament del deute de les administracions amb els bancs per davant del pagament dels serveis socials, per exemple.

Doncs bé: aquest cínic, que cobra milers d’euros al mes per defensar al Congrés les polítiques de retallades de Mariano Rajoy, ha tingut la poca vergonya d’insultar un cop més la intel·ligència de tots i totes les pratenques insinuant al darrer número de la revista municipal que, si no tothom qui ho necessita pot accedir a ajudes socials com per exemple material escolar gratuït, no és per culpa de les seves retallades, sinó per culpa de persones “que han comès delictes greus o reiterats actes d’incivisme”: podríem pensar que amb aquest terme es refereix als seus companys de partit esquitxats pel monumental escàndol de corrupció del cas Bárcenas, però no: amb aquest terme es refereix als pratencs arribats fa pocs anys a la ciutat. És la reedició d’una xenofòbia de la qual Gallego ja va fer gala fa poc en un altre vòmit d’odi als pratencs que porten menys anys a la ciutat a la revista municipal. Ara, en un article que, al títol, copia el lema xenòfob de PxC ‘Primer els de casa’ (el podeu llegir aquí), Gallego assenyala els més vulnerables, els criminalitza, i insinua que són els responsables d’unes caresties que, de fet, ha impulsat directament ell des del seu ben pagat càrrec de portaveu de Pressupostos del PP. Racisme a la revista del Prat, com resumeix bé al seu bloc en Ferran Castellarnau.

El mecanisme és tan senzill que és insultant que Gallego pugui pensar que les i els potablaves són tan idiotes com per caure en el parany. És perfectament conscient que el govern de Rajoy del qual ell és defensor s’enfonsa i, amb ell, el PP. I és perfectament conscient que el primer senyal a les urnes d’aquest enfonsament arribarà el maig vinent: a les eleccions municipals, Gallego sap perfectament, com sap qualsevol conciutadà pratenc, que, per culpa de les polítiques de retallades a les quals ha estat donant suport i també per culpa dels nombrosíssims escàndols de corrupció que esquitxen el seu partit, el PP pot deixar de ser la principal força de l’oposició al Prat i ell el líder d’aquesta oposició. Gallego i el PP ho tenen magre. Molt magre: no només perquè el PP, amb la inestimable i ben pagada ajuda de Gallego al Congrés, ha impulsat unes polítiques de retallades que l’enfonsaran, sinó perquè li sorgiran molts competidors pels seus vots: Ciutadans s’apropa amb força a l’àrea metropolitana, Podemos és una onada, i PxC, que en les darreres eleccions municipals va tenir èxit a molts pobles del voltant però que no es va presentar al Prat, ara podria fer-ho i esgarrapar-li encara més vots dels que ja perdrà. Gallego, doncs, veu perillar els seus sucosos càrrecs.

Gallego

Davant d’aquest escenari desolador per a ell, el retallador aposta per evitar que els competidors li guanyin terreny copiant el seu missatge: es declara obertament xenòfob a la revista municipal. “Sóc un ferm defensor de ‘primer els de casa’”, hi escriu. És possible que aquest personatge de veu ‘carajillera’, gest xulesc i mirada antipàtica sigui sincerament un xenòfob (recordem el seu lema electoral ‘Més seguretat-menys immigració’ o la seva campanya d’oposició a una mesquita fantasma), però està clar que si aireja ara el seu menyspreu a un important col·lectiu de pratencs i pratenques és per un cínic càlcul electoral: es veu acorralat, i atacar aquestes pratenques i pratencs confiant en enganyar aixi la intel·ligència de la resta de veïnes i veïns de la ciutat, enfrontant-los, li sembla l’única escapatòria a l’abast.

Però Gallego no ens enganya. Ja ha començat a tenir resposta, com quan la PAH li va dedicar un escarni i li va dir ‘escarabat’. Ara l’escarabat mostra el seu cinisme. Però els seus dies són comptats. Els i les pratenques no ens deixem enganyar: sabem que el problema no són els nostres conciutadans arribats fa poc (per cert, la immigració ja no és forta des de l’inici de la crisi), sinó els retalladors que miren d’amagar amb una capa de xenofòbia els efectes de les seves retallades. Ho saben inclús els i les escolars. Com aquestes de Sabadell que canten “No viene en patera el que roba, vecina,/quien roba el trabajo viaja en limusina”. Us deixo el vídeo que van fer amb Pau Llonch. La millor resposta al retallador xenòfob:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s