Populistes i identitaris: eines i reptes per a la cobertura periodística de la ultradreta catalana

Espanyol

Pots clicar aquí per descarregar la presentació ‘Populistes i Identitaris’, amb recursos per al tractament periodístic de la ultradreta

Aquí podeu descarregar la presentació que ha acompanyat la xerrada sobre “Populistes i identitaris: eines i reptes per a la cobertura periodística de la ultradreta catalana”. L’ha organitzat l’Assemblea de la Facultat de Comunicació de la UAB i s’ha celebrat en aquesta facultat el 12 de març del 2013. A la presentació trobareu alguns dels links i dels recursos que hem comentat a la xerrada, i que tenen la intenció d’ajudar-vos si voleu preparar algun treball periodístic sobre la ultradreta a Catalunya.

Els dos vídeos que hem comentat i comparat es poden visualitzar en aquest enllaç (Equipo de investigación) i en aquest altre (Salvados).

També us recomano, si us interessa aquest camp, que visiteu la plana web projecte ‘Extremis’, una bona eina de monitoratge de l’actualitat sobre la ultradreta i els discursos d’odi arreu del món. Inclou tant anàlisis com reculls de notícies agrupats per regions, entre altres recursos.

Que feu bona feina!

Hi ha un comentari

  1. Hola Bertran, trobo molt interessant la teva feina, molt necessària.

    Com a expert en la ultradreta a Catalunya, em pregunto si existeix alguna mena de catàleg dels gropuscles. Em costa entendre quants n’hi ha, quants membres tenen cada un, i les diferències entre ells. En la distància semblen tots el “mateix”, però entenc que tenen grans discrepàncies que els fa estar molt compartimentats. Al menys fins que tenen algún tema en el que posar-se d’acord, com allò dels “rojos separatistas”.

    A part, arran d’una piulada teva sobre una pintada a Sants he conegt l’existència d’una tal UNC. Això sí que ho veig diferent, ja que els catalanets nazis que coneixia fins ara (l’Anglada i companyia, bàsicament) eren inambiguament espanyolistes. Un motiu de preocupació més això del 33.

    Una saluntació cordial, i endavant.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s