…i el sisé dia els Mossos protegiren uns antisistema de matriu italiana

Ni el guionista de ‘Boja acadèmia de policia’ hagués tingut una pensada millor: Després de dies desplegant milers d’agents a Barcelona i identificant centenars de ciutadans a la recerca d’activistes antisistema ‘de matriu italiana’ i amb la voluntat d’evitar que es manifestessin, els Mossos han acabat la setmana protegint una xerrada sobre grups antisistema italians. Això sí: d’ultradreta.

Cartell promocional de la xerrada que han fet aquest matí al Casal neofeixista Tramuntana sota un fort desplegament d’antidisturbis

Avui els Mossos tenien una oportunitat única. Durant tota la setmana que ja acaba la nostra policia ha pres Barcelona, ha identificat indiscriminadament centenars de ciutadans, ha tornat a portar als carrers de la capital de Catalunya els cossos de policia espanyols i ha enlairat un helicòpter seu i dos d’aquestes altres policies espanyoles. Tot el dispendi en plena època de crisi i retallades. I tot amb un objectiu: descobrir i aturar activistes antisistema de matriu italiana.

Vés per on que aquests antisistema no han aparegut enlloc, com era de preveure per qualsevol periodista amb l’orella una mica atenta i, confio, per qualsevol investigador mínimament trempat d’una unitat policial d’informació. Bé, enlloc, no. Avui nou furgonetes de la Brigada Mòbil i desenes d’agents antidisturbis, per fi, han tingut activistes antisistema de matriu italiana passejant per davant dels seus nassos.


Els Mossos eviten disturbis al carrer Independència mentre una veïna observa el dispositiu des del balcó

‘Movimientos alternativos italianos’: aquest era el títol de la conferència que un militant ultra que ha passat mig any capbussant-se en aquests moviments oferia al barri barceloní del Clot, al Casal Tramuntana, un centre inspirat en alguns d’aquests moviments alternatius – i neofeixistes, com la Casa Pound – d’aquest país proper. Quan els assistents, alguns dels quals no dubten en definir-se com “antisistema”, sortien al carrer, es trobaven de cara amb aquest fort desplegament de la Brigada Mòbil blindant el tram del carrer Independència entre Provença i Rosselló on tenen el local i feien la xerrada.

Però vés per on que els Mossos no s’han immutat tot i tenir una cinquantena d’activistes antisistema de matriu italiana (això sí, ultradretana) a pocs metres dels nassos. De fet, eren allà per protegir el dret constitucional de reunió d’aquest grup que no ha comès cap il•lícit per ser il•legalitzat i, per tant, té tot el dret del món a programar tranquil•lament activitats en un local que, això sí, no té cap llicència encara que organitzi regularment actes de pública concurrència, dinars i festes: és privat. Els protegien davant d’un altre grup, molt més nombrós, d’un miler de persones, que exercia un altre dret constitucional: el de manifestar-se, en aquest cas contra la presència dels feixistes al barri.

Sí senyors: després de dies desplegant milers d’agents i identificant centenars de ciutadans a la recerca d’activistes antisistema de matriu italiana i amb la voluntat d’evitar que es manifestessin, els Mossos han acabat la setmana protegint una xerrada sobre grups antisistema italians. I encara han posat una cirereta al pastís: els agents que no han identificat cap d’aquests ultres sí que, en canvi, han servit en safata i gratuïtament una imatge que els ultres no han trigat en retratar amb els seus mòbils i penjar a la xarxa, convençuts que els carrega d’arguments: han identificat en ple carrer alguns dels manifestants antifeixistes. I n’han arribat a detenir a dos. Estan acusats d’atemptat a una autoritat encarnada per algun agent amb la pell massa fina per treballar a la Brigada Mòbil. Això al final d’una marxa que, destaquem-ho, no ha donat peu a la intervenció policial perquè ha estat completament pacífica i festiva. De fet, els agents han interceptat els identificats quan ja marxaven.

Un membre d’Amical de Mauthausen porta un pin en record dels presos en aquest camp nazi i una xapa d’UCFR, dissabte al Clot

UCFR aconsegueix un front unitari i pacífic

Si els Mossos (els mateixos que porten setmanes sense donar senyals d’estar avançant en la resolució del cas d’una pallissa a un menor antifeixista a Manresa possiblement protagonitzada per ultres) s’han guanyat un fort aplaudiment amb la seva intervenció aquest dissabte al Clot, també se l’ha guanyat Unitat Contra el Racisme i el Feixisme. Però en aquest cas l’aplaudiment no és irònic: UCFR ha aconseguit articular i expressar amb una manifestació que ha discorregut sense incidents un ampli front ciutadà, veïnal, polític i, en definitiva, cívic, contra la ultradreta.

El repte no era fàcil: alguns ultradretans, com l’admirador confés de Hitler i assistent al concert nazi que Democracia Nacional va organitzar al Poble Nou el 12 d’octubre Sergio Serralvo, havien atiat els ànims. Al Facebook Serralvo havia clamat “venjança” i havia escrit que volia veure “sang de guarro [així anomenen els ultres als antifeixistes] vessada al terra”. I, per l’altra banda, algú va pegar dijous al vespre un dels impulsors del Casal, Alberto Sánchez. Avui alguns militants d’ultraesquerra també estaven disposats a buscar l’enfrontament directe i han mirat d’apropar-se al local en acabar la manifestació (Tot s’ha de dir: aquí sí, els Mossos han fet la seva feina i els han barrat el pas).

Davant d’aquest panorama de polarització era fàcil que la manifestació acabés amb disturbis com els que va haver el 12 d’octubre al Poble Nou. UCFR ho ha evitat. Per començar, ja abans de la manifestació els seus organitzadors van canviar el recorregut per evitar passar massa a prop del casal. I aquest matí el servei d’ordre ha mirat d’aturar d’arrel qualsevol guspira que pogués encendre algun antifeixista massa exaltat.

Sort, doncs, que a banda d’un cos de policia catalana incendiari tenim bombers als moviments civils.

Hi ha 2 comentaris

  1. Segons el que entenc… lo bo, hagues sigut que els mossos haguessin arrestat i empresonat als “feixistes” que acudien a una conferencia?? pero quin delicte es aquest que es soposa que estan cometen??… o potser hagués sigut millor que els mossos en comptes de defensar els drets concentració y manifestació de tothom, hauríen de haver defensat només els dels antifeixistes???
    Parli clar senyor, porque el que vosté defensa no es la LLIBERTAT, sino tan sols la llibertat dels que pensen com voste! Aixo si que n’es de TOTALITARI.
    A banda tambe de que quan parla de la brutal pallissa que va rebre el Sr. Alberto Sanchez, busca evadir responsabilitats parlant com quan diu que “algu” li ha fet,… quan se sap que van ser una VINTENA, d'”antifeixistes” habituals d’un casal okupa proper al Casal Tramuntanta. Si aixo no es MANIPULACIÓ, res ho es.
    Com a professional Sr. Cazorla es inpitjorable. Haurien de demanarli responsabilitats civils subsidiaries per que el que fa voste si que es incendiar els cors i promoure l’odi del jovent.

  2. Realment la manifestació contra el casal es totalment absurda, sense fonaments, sense conèixer a que es dedica exactament el casal i quin tipus de gent hi va. La gent tancada d’ulls que només vol creure el que vol pensar. Més enllà de la realitat, el casal es una trobada d’amics i coneguts que no molesten a ningú realment. El bàndol antifeixista és qui promou l’odi, i omple el barri amb deixalla que tothom ignora.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s