Anonymous filtra dades personals de milers de possibles neofeixistes espanyols

Captura del web de l’empresa Arenal de Sevilla, que comercialitza on-line productes feixistes

La darrera filtració a nazi-leaks.net afecta directament l’Estat espanyol: al web que hom vincula amb Anonymous, i que ha començat l’any publicant milers de dades de simpatitzants neonazis, especialment d’Alemanya,  han aparegut aquest dimarts al matí milers d’adreces de correu electrònic i telèfons (molts d’ells mòbils) agrupats en una llista que porta el nom “Arenal de Sevilla”, una empresa de la capital andalusa que comercialitza on-line productes feixistes.

Fins ara a nazi-leaks.net havien aparegut llistats de ciutadans que, entre d’altres, havien fet donacions al partit alemany NPD o que col·laboraven en el setmanari ultra “Junge Freiheit”. Però la principal mina de dades que havien trobat els hacktivistes era a webs que comercialitzen productes apreciats en l’escena ultradretana, com roba o música, i que per tant tenen les adreces dels seus clients. Especialment es tractava d’empreses alemanyes. La nova filtració també aprofita que dades d’una empresa que comercialitza productes per Internet, però aquest cop és una firma andalusa.

L’Arenal de Sevilla és una empresa fundada el 1998 i “especialitzada en la venda i personalització de records i regals d’articles espanyols”, indica aquesta tenda al seu web, tot adjuntant una foto d’alguns d’aquests “articles espanyols”: una bandera espanyola franquista o una altra de falangista, per exemple. També comercialitza camises blaves, cendrers amb l’efígie de la División Azul o boines vermelles. I manté una secció de productes anomenada “racó del falangista”. “24h los 365 días al servicio de usted y de España”, es presenta el negoci sota un banner que mostra un soldat apuntant una arma i exhibeix el jou i les fletxes feixistes.

Fins ara eren poques les dades d’ultres espanyols filtrades al web, però rellevants: a nazi-leaks.net es podien trobar noms i adreces de residents a Madrid, la Rioja, Extremadura extrets de Blood and Honour, i que per tant demostren contactes a l’Estat d’aquesta organització ultradretana europea que el Tribunal Suprem va proscriure a Espanya el 2011.

A aquestes bases de dades se suma ara la de l’Arenal de Sevilla. És la darrera d’una sèrie de filtracions que s’emmarca en l’anomenada “operació Blitzkrieg“, llençada des de fa mesos per l’entorn d’Anonymous, i que ha desencadenat en les darreres hores una guerra cibernètica entre activistes propers a Anonymous i ultradretans. De fet, sembla que l’atac dels hacktivistes ha estat respost pels neonazis amb un contraatac: el web nazi-leaks.net funciona amb dificultat des d’aquest dilluns. El setmanari “Junge Freiheit”, d’altra banda, ha assegurat a mitjans alemanys que ja ha denunciat la filtració i el partit ultra NPD, que a Alemanya és legal però podria sotmetre’s a un procés de proscripció properament, està estudiant fer el mateix.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s