Una web vinculada a Anonymous publica milers de dades personals de neonazis – Algunes testimonien l’activitat a l’Estat de Blood and Honour, prohibida pel Suprem el 2011

Una web que diversos mitjans vinculen a Anonymous ha publicat centenars de dades personals (correus electrònics i, inclús, adreces) de ciutadans vinculats a organitzacions neonazis, principalment alemanyes. Entre les bases de dades filtrades hi han llistats de donants al partit ultradretà NPD, d’autors al diari “Junge Freiheit” i, també, d’usuaris que constaven a la plana web de Blood and Honour. Aquesta darrera base de dades inclou diverses adreces a Madrid, Extremadura i la Rioja, tot testimoniant, d’aquesta forma, l’activitat a l’Estat espanyol d’aquesta xarxa internacional neonazi prohibida pel Tribunal Suprem el 2011.

En un llistat de correus electrònics d’usuaris del web de Blood and Honour consten diverses adreces acabades amb .es. Però hi ha més: al llistat d’usuaris d’aquesta organització que malda per bastir una xarxa transnacional ultra a Europa consten cinc adreces a l’Estat: són les de Sebastian L., a Encinar de los Reyes (Madrid), Fernando C. i Luis Alberto M. R., ambdós de la capital espanyola, Carlos M. S., de Badaran (La Rioja) i Manuel P.M., de Cáceres. El Tribunal Suprem va ordenar el 2011 la dissolució de Blood and Honour a l’Estat perquè considera que promou la violència i l’odi. A més, va condemnar 14 membres de l’organització a entre un i tres anys de presó per associació il·lícita i tinança d’armes. Espanya seguia així uns passos que ja es van fer a Alemanya: allà ja es va prohibir Blood and Honour l’any 2000, tot i que les dades filtrades ara demostren que l’activitat continua al país germànic malgrat les ordres de dissolució.

El portal que ha filtrat les adreces, nazi-leaks.net, també ha publicat les dades personals que consten en bases anomenades americcannaziparty o ohiowhitepride. També les de clients d’empreses vinculades al món neonazi, principalment alemany. Per exemple, la companyia de música ultra isdrecord o Erik&Sons, una marca de roba usada en l’escena neonazi.

Nazi-leaks.net fa referència a l’operació Blitzkrieg (guerra llampec; que és com Hitler va batejar el seu atac sorpresa a Polònia que va donar el tret de sortida a la Segona Guerra Mundial), que dóna nom a una sèrie d’atacs informàtics a l’entorn ultradretà. De fet, no és el primer cop que es filtren dades de neonazis. L’any passat ja van circular per la xarxa advertències assegurant que Anonymous els tenia en el punt de mira. I un assessor parlamentari finlandès va dimitir després d’aparéixer en una llista similar, de gent que havia sol·licitat adherir-se a una plana web neonazi, que també fou filtrada.

Aquests activistes que fan referència a Anonymous segueixen a la xarxa una estratègia d’”outing” que ja han seguit en el passat alguns moviments antifeixistes a Alemanya, i que han afectat especialment militants de l’NPD. Per exemple, un grup antifeixista de Kraichgau (Baden-Württemberg) va denunciar fa dues setmanes que cinc veïns de l’entorn s’havien implicat en activistats neonazis repartint fullets a les portes de casa seva. Es tracta d’unes accions controvertides perquè vulneren el dret a la intimitat dels afectats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s