Mapa de “l’obra” de PxC arreu de Catalunya: condemnes, denúncies, baralles, agressions, populisme, declaracions xenòfobes

Josep Anglada sempre té una coartada. La inconsciència de la joventut, el passat és el passat, la impossibilitat de controlar els dos milers de militants que té PxC, les mesures dràstiques que pensa prendre i, inclús, “el sistema” que està en contra seu… Sempre que la formació ultra protagonitza algun petit o gran escàndol, Anglada té una coartada.

I no han estat pocs aquests escàndols. Encara no ha transcendit cap canvi positiu aconseguit gràcies a la presència de PxC en desenes d’ajuntaments catalans, però la seva irrupció progressiva a les institucions municipals han sembrat Catalunya d’incidents i notícies desagradables. Segurament, doncs, no és casualitat que una formació concentri en una curta història i amb tan poca presència tants escàndols.

Aquest mapa fa un recull dels més sonats. Tots ells contrastats: a mode de base de dades, la infografia també inclou els links a aquells mitjans que en el seu moment van destapar-los. Es tracta d’un projecte col·laboratiu: esteu convidats a completar-lo amb més informacions.

N’hi ha de tota mena: el piu arrodonit i lila amb un punt al mig són processos judicials tancats i amb sentència. El que no té el punt són processos que segueixen oberts. Els pius vermells identifiquen aquells moments en què algun acte o algunes paraules de militants de PxC van deixar en evidència la seva connivència amb la xenofòbia o les seves simpaties vers ideologies com el nazisme. Les xinxetes blau fosc localitzen els llocs on PxC ha transcendit per la morositat o la violència dels seus membres. I les blau cel identifiquen els llocs on el partit ha patit controvèrsies internes sonades.

I doncs, ens en deixem algun?

Hi ha un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s