“Jo no sóc racista, però…” sóc nazi

Pintada neonazi signada pel grup 'Terrassa from skins' a Viladecans

Pintada en un polígon industrial de Viladecans, al carrer Llobatona

‘Jo no sóc racista, però…’. Aquesta frase popularíssima és la més estimada pels respectables polítics a dreta i esquerra que es vanten de raonables i moderats per començar a filar els discursos durs sobre la immigració i com gestionar-la. La solen acompanyar l’algun comentari condescendent amb el qual desacrediten postures bonistes. I, tot seguit, reciten que el fenomen migratori comporta uns reptes que cal afrontar per tal d’evitar, justament, l’aparició d’actituds xenòfobes vers els nouvinguts.

Ja s’ha argumentat abastament que així, en realitat, aquests respectables i raonables polítics el que fan és obrir la porta a aquells que sí que defensen postures racistes, en el millor dels casos. I, en el pitjor, amaguen rere aquesta argumentació un rebuig al diferent que ells mateixos comparteixen.

Però heus ací que, aquest dijous, fent carrer per Viladecans, m’he trobat una d’aquelles perles amb forma de pintada a la paret. Una cosa bona té la ultradreta: en el seu ímpetu juvenil, antisistema, diuen les coses amb una claredat que envermelleix o, a vegades, arriba a posar en un compromís els seus padrins més grans. Josep Anglada prou bé que ho sap. I aquesta pintada de Viladecans expressa de forma ben gràfica com d’encobridors del racisme i connivents amb ell són els discursos que comencen amb “Jo no sóc racista, però…”

“Contra el racismo, stop immigración”, resa la proclama en forma de grafit. Els cadells que segurament l’han escrit estan, doncs, ben inspirats pels polítics assenyats. Però, vés per on, no adornen el mateix discurs amb una imatge de prohom venerable, sinó amb l’estètica ‘skin head’: la signatura de la proclama és pur folclore neonazi.

Amb una esvàstica no en tenen prou. L’adornen amb l’acrònim T.F.S. Una cerca al Google d’aquest acrònim condueix al grup ‘Terrassa From Skin, que s’autodefineix com “un col·lectiu de caps rapats Nacional Socialistes” (sic). I ho rematen amb el símbol ‘C-18’, una forma críptica de dir ‘Combat-Adolf Hitler’: les inicials del nom del cabdill nazi alemany són la primera i la vuitena lletra a l’alfabet. Jo no sóc racista, però… sóc directament un nazi, ve a dir, doncs, la pintada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s